Μιλώντας για τη δολοφονία του Τζορτζ Πολκ στη νέα σειρά ηχητικών ντοκιμαντέρ της LIFO

Μια βιωματική ξενάγηση βασισμένη στο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Χορεύουν οι ελέφαντες», με επίκεντρο μια πολύκροτη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη του Εμφυλίου, ήταν η αφορμή για να μιλήσει η Βασιλική Καρτσιακλή στην Κωνσταντίνα Βούλγαρη, για τη νέα μίνι σειρά podcasts της LIFO «Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ».

Η δολοφονία του ανταποκριτή του CBS Τζορτζ Πολκ το Μάιο του 1948, με το πτώμα του να βρίσκεται να επιπλέει στο Θερμαϊκό, θα αναστάτωνε την τότε κυβέρνηση και τους ξένους διπλωμάτες. Γρήγορα ένας αθώος θα έμπαινε στη φυλακή και η υπόθεση θα έκλεινε.

Με αφορμή το λογοτεχνικό αυτό περίπατο, που υλοποιήθηκε το 2015-2016 σε συνεργασία αρχικά με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και έπειτα με τα Public, μιλήσαμε για τη δολοφονία, την ξενάγηση καθώς και τα γνωστά και άγνωστα σημεία της πόλης που σχετίζονται με το φοβερό αυτό έγκλημα, που μέχρι σήμερα, σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά, παραμένει ανεξιχνίαστο.

Μέσα σε τέσσερα επεισόδια, ξεδιπλώνεται η ιστορία της δολοφονίας του Αμερικανού δημοσιογράφου – μια ιστορία γεμάτη συγκρούσεις εξουσιών, παρεμβάσεις ξένων υπηρεσιών, συνωμοσίες και ιδεολογικό πόλεμο.

〉 Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ: Νέα σειρά ηχητικών ντοκιμαντέρ από τη LIFO

Καλή ακρόαση!

Accessibility Toolbar