Αυτός, Αυτή & τα Μυστήρια II: η άγνωστη και μεταφυσική Θεσσαλονίκη
Αστικοί θρύλοι, μυστήρια, συνωμοσίες, μίση, πάθη και υπερβολές. Δημιουργήματα της φαντασίας που επιβίωσαν σαν φήμες και διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα; Πραγματικά γεγονότα που ο ανθρώπινος νους παρερμηνεύει από την αδυναμία του να τα συνδέσει με την ιστορία της πόλης; Ή μήπως και τα δύο μαζί; Το σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη κρύβει πιο πολλές τέτοιες ιστορίες απ’ όσες φαντάζεσαι!

 

Αυτός; Ο Γιώργος Μαντζουρανίδης. Αυτή; Η Βασιλική Καρτσιακλή. Μαζί σας υποδέχονται σε μια ξεχωριστή βραδινή διαδρομή σε γνωστές αλλά και άγνωστες γειτονιές της πόλης.

Το ταξίδι στο μεταφυσικό δε σταματάει ποτέ. Απλά, ακολουθεί μια διαφορετική διαδρομή και θεματολογία. Σκηνικό για αυτήν τη βραδινή μας περιήγηση αποτελεί η περιοχή της Άνω Πόλης, μέσα στην οποία κινούμαστε ανακαλύπτοντας -εκτός από τις αρχιτεκτονικές- και τις μεταφυσικές της ομορφιές, φτάνοντας μέχρι την περιοχή του τούρκικου προξενείου!

Ανάμεσα στ’ άλλα, γνωρίζουμε τις φυσιογνωμίες των ιδιαίτερων ανθρώπων της που έζησαν και έδρασαν εκεί. Φέρνουμε στο φως λεπτομέρειες για τους θησαυρούς που έκρυβε (ή κρύβει ακόμα;) στα σπλάχνα της. Και φυσικά, αναλύουμε θεωρίες συνωμοσίας που έπλασαν ή επηρέασαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την ιστορία της στο παρασκήνιο…

ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ
Θέλεις να κλείσεις μια privé ξενάγηση μαζί μας για εσένα και την παρέα σου; Στείλε μας το ενδιαφέρον σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για όλες τις λεπτομέρειες!


    Accessibility Toolbar