Ένας αιώνας και πλέον: Γυναίκες στο επάγγελμα της αρχιτεκτονικής

Στο πλαίσιο της έκθεσης FRAU ARCHITEKT, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούμε έναν ξεχωριστό αρχιτεκτονικό περίπατο στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Η έκθεση FRAU ARCHITEKT εξετάζει την ιστορία της παρουσίας των γυναικών στο χώρο της αρχιτεκτονικής στη Γερμανία και στην Ελλάδα, τα επιτεύγματά τους, την καθημερινή τους πραγματικότητα και τον αγώνα τους για εδραίωση ίσων επαγγελματικών ευκαιριών. Αναπτύσσει τη θεματική με 18 πορτρέτα, 12 από τη Γερμανία και 6 από την Ελλάδα, παραδείγματα έργων και πολύ προσωπικές ιστορίες γυναικών, οι οποίες επηρέασαν σημαντικά την Αρχιτεκτονική. Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Γερμανικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής στη Φρανκφούρτη (DAM).

Ο περίπατός μας πραγματοποιείται στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Εκεί δεκάδες κτίρια «αρχιτεκτονικά στολίδια» στέκουν ακόμα αλώβητα για να μας υπενθυμίζουν την παρουσία σημαντικών αρχιτεκτόνων που πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη τους προηγούμενους αιώνες και άφησαν τη δική τους υπογραφή στην εικόνα της πόλης. Εντυπωσιακά κτίρια, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης μας ταξιδεύουν σε έναν άλλο «ρυθμό», αυτό της αρχιτεκτονικής!

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν τόσο στην Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης, όσο και στις ιστορίες των ανθρώπων που τα κατασκεύασαν ή κατοίκησαν σε αυτά.

ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ
Θέλεις να κλείσεις μια privé ξενάγηση μαζί μας για εσένα και την παρέα σου; Στείλε μας το ενδιαφέρον σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για όλες τις λεπτομέρειες!


    Accessibility Toolbar