Η Ευρωπαϊκή Iστορία της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη με την αδιάλειπτη παρουσία και τη μακραίωνη ιστορία της αποτέλεσε τόπο έλξης για πάρα πολλούς περιηγητές, Ευρωπαίους και μη, που ταξίδεψαν ως εδώ και κατέγραψαν όσα είδαν, αφήνοντας σημαντικά και συχνά μοναδικά κείμενα και μαρτυρίες για τον τόπο.

Η διαδραστική περιήγηση εκτυλίσσεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μέσα από ρόλους και ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια οι συμμετέχοντες ξετυλίγουν πτυχές της ευρωπαϊκής της ταυτότητας. Σημαντικοί σταθμοί, μνημεία και άνθρωποι που ταξίδεψαν και διέμειναν σε αυτή, μας δίνουν την αφορμή να αφηγηθούμε τα σημαντικά γεγονότα της πόλης που διαμόρφωσαν τον ευρωπαϊκό της χαρακτήρα. Το εμπόριο και η οικονομία, οι τέχνες και ο πολιτισμός, η πολιτική και η διοίκηση, ο πόλεμος, αλλά και η συνύπαρξη των λαών είναι οι έννοιες που προσεγγίζουμε μέσα από μία διαφορετική οπτική κατά την περιπατητική μας διαδρομή στην ευρωπαϊκή ιστορία της Θεσσαλονίκης.

ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ
Θέλεις να κλείσεις μια privé ξενάγηση μαζί μας για εσένα και την παρέα σου; Στείλε μας το ενδιαφέρον σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για όλες τις λεπτομέρειες!


    Accessibility Toolbar