Ισλαχανέ: Το Σχολείο Τεχνών του παρελθόντος συναντά τη χειροτεχνία του σήμερα
Δωρεάν ξεναγήσεις στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης
“CraftHub, Investigating craft practices across Europe”

 

Στην ανατολική πλευρά της πόλης στέκει σήμερα ένα κτίριο μοιράζοντας στους επισκέπτες του ιστορίες Τεχνών και Επαγγελμάτων. Στις 14 και στις 21 Ιουνίου θα περπατήσουμε στη γειτονιά του, δίπλα στα ανατολικά τείχη, και θα γνωρίσουμε την ιστορία της αλλά και την ιστορία του ίδιου του κτιρίου, καταλήγοντας στο σήμερα.

Το κτίριο με τα πολλά ονόματα, όπως Ισλαχανέ ή κτίριο Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ ή Πολυτεχνείο Μιδάτ Πασά, υπογραμμίζει τη σημασία του ως το πρώτο συγκρότημα ορφανοτροφείου και τεχνικής σχολής της πόλης επί οθωμανικής κυριαρχίας. Σήμερα, στο εσωτερικό του φιλοξενεί και αναδεικνύει σημεία της δικής του ιστορίας και των ανθρώπων που έμαθαν μέσα στους χώρους αυτούς νέες «τέχνες», αλλά και τις τέχνες των ανθρώπων του σήμερα. Η ίδρυσή του σε μια γειτονιά στο «όριο», μας δίνει την αφορμή να ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας του, να αναζητήσουμε τα ίχνη του παρελθόντος, να αφηγηθούμε ιστορίες και να αφουγκραστούμε τη γειτονιά του τότε και του τώρα, με το Ισλαχανέ να δεσπόζει πια ως πολυχώρος πολιτισμού!

Οι ξεναγήσεις θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης “CraftHub, Investigating craft practices across Europe”, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα διοργανώνεται από την Oecon Group στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ από τις 7 έως τις 21 Ιουνίου 2023. Αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης εδώ.

Ημερομηνίες:
Τετάρτη 14 Ιουνίου | 18:00-19:00
Τετάρτη 21 Ιουνίου | 18:00-19:00

Πληροφορίες:
2314054506 | info@craftopia.gr

Δηλώσεις ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής:

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ


    Accessibility Toolbar