Ο Χάλκινος Οφθαλμός: μια βυζαντινή ιστορία μυστηρίου

Έτος 833 μ.Χ. Μυστηριώδεις φόνοι συνταράσσουν τη βυζαντινή κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Αξιωματούχοι της αυτοκρατορικής αυλής, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, ανώτατα στελέχη του κλήρου, στυλίτες μοναχοί και άνθρωποι του μόχθου, διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο σε μια ιστορία που ανασυνθέτει την εικόνα της πόλης κατά την τελευταία φάση της εικονομαχίας.

Ναοί και μοναστήρια, μέγαρα και ταπεινά οικήματα, αγορές και αρχαία ερείπια γίνονται το σκηνικό της δράσης. Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας και σε συνθήκες εύθραυστης σταθερότητας η Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει ένα νέο διοικητικό ρόλο. Πτυχές μιας άγνωστης εποχής της πόλης αναδύονται από την αφάνεια, κρυμμένα μυστικά της βυζαντινής κοινωνίας και ίχνη μνημείων που χάθηκαν μέσα στους αιώνες ή διατηρούνται ακόμη έρχονται στο προσκήνιο, αφηγούνται ιστορίες και θυμίζουν σε πολλά σημεία τη σύγχρονη εποχή…

ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ
Θέλεις να κλείσεις μια privé ξενάγηση μαζί μας για εσένα και την παρέα σου; Στείλε μας το ενδιαφέρον σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για όλες τις λεπτομέρειες!


    Accessibility Toolbar