Όταν ο Διόνυσος συνάντησε την Αριάδνη

Ο πολιτισμός της αρχαίας Μακεδονίας ξετυλίγεται σταδιακά μπροστά μας μέσα από τις ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Από τα απλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης μέχρι τα πολυτελή ολόχρυσα αντικείμενα που συνόδευαν τους νεκρούς στο τελευταίο τους ταξίδι, παίρνουμε πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της εποχής, τις ασχολίες των ανθρώπων και τις λατρείες των θεών.

Μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην αντίθεση πολέμου και ειρήνης, ζωής και θανάτου, πλούτου και φτώχιας: μαθαίνουμε πως έχτιζαν τα σπίτια και τους ναούς τους, τι δουλειές έκαναν, πως διασκέδαζαν, τι έτρωγαν, τι μουσική άκουγαν… πως περνούσαν την ημέρα τους οι άνδρες, οι γυναίκες, τα παιδιά. Υπάρχουν άραγε κοινά σημεία ανάμεσα στις συνήθειες και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι με τη σημερινή πραγματικότητα στην πόλη της Θεσσαλονίκης;

ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ
Θέλεις να κλείσεις μια privé ξενάγηση μαζί μας για εσένα και την παρέα σου; Στείλε μας το ενδιαφέρον σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για όλες τις λεπτομέρειες!


    Accessibility Toolbar