Χρήση, επανάχρηση, ανακύκλωση: Η καθημερινή ζωή στην Άνω Πόλη ανά τους αιώνες

Σε συνεργασία με τον Κύκλο – το Εργαστήριο της InCommOn – σας προσκαλούμε σε τέσσερις δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις στον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Πόλης!

Το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου περπατάμε παρέα σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Θεσσαλονίκης και ανακαλύπτουμε τους τρόπους ανακύκλωσης, επανάχρησης και μεταμόρφωσής της στα βάθη των αιώνων.

Πλατείες, τείχη και φρούρια, ναοί και σπαράγματα άλλων εποχών μπλέκονται στον πολυδαίδαλο ιστό του παραδοσιακού οικισμού της Άνω Πόλης και αφηγούνται την καθημερινή ζωή των ανθρώπων που έζησαν για αιώνες, στο μέρος αυτό. Γύρω μας κατάλοιπα κτιρίων όλων των εποχών, επαναχρησιμοποιούνται με τρόπο που η μια εποχή βρίσκεται πάνω στην άλλη, δίπλα της ή ακόμη και μέσα της, δημιουργώντας πάντα κάτι νέο.

Συναντάμε αρχιτεκτονικά μέλη κτιρίων και μνημείων σε δεύτερη χρήση, αναδεικνύοντας τη σημασία της ανακύκλωσης και τρόπους λύσης σημαντικών προβλημάτων, ανά τους αιώνες. Παρατηρούμε κτίρια που επαναχρησιμοποιούνται, ζώντας μια «δεύτερη» ζωή, με σημάδια όμως εμφανή, που ιστορούν σπουδαία γεγονότα και διατηρούν ζωντανή τη μνήμη έως τις μέρες μας.

Ημερομηνίες:
Σάββατο 18 Μαΐου | 10:30-13:00
Κυριακή 19 Μαΐου | 10:00-12:30
Σάββατο 1 Ιουνίου | 10:30-13:00
Κυριακή 2 Ιουνίου | 10:00-12:30

* Οι ξεναγήσεις απευθύνονται σε κοινό ενηλίκων.

** Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες σε κάθε μία από τις τέσσερις ξεναγήσεις θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς, ενώ θα τους αποσταλεί email με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες:
2316009518 | kyklos@incommon.gr

Δηλώσεις δωρεάν συμμετοχής:

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ










    Accessibility Toolbar