Χρήση, επανάχρηση, ανακύκλωση
Η καθημερινή ζωή στην Άνω Πόλη ανά τους αιώνες

 

Σε συνεργασία με τον Κύκλο – το Εργαστήριο της InCommOn – σας προσκαλούμε σε 4 ΔΩΡΕΑΝ θεματικές ξεναγήσεις στον οικισμό της Άνω Πόλης!

Η Άνω Πόλη, μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει μνημεία που αποτελούν κομμάτι ενός σημαντικού μέρους της ιστορίας της πόλης.

Πλατείες, τείχη και φρούρια, ναοί και σπαράγματα άλλων εποχών μπλέκονται στον πολυδαίδαλο ιστό της και αφηγούνται την καθημερινή ζωή των ανθρώπων που έζησαν για αιώνες, στο μέρος αυτό. Γύρω μας κατάλοιπα κτιρίων όλων των εποχών, επαναχρησιμοποιούνται με τρόπο που η μια εποχή βρίσκεται πάνω στην άλλη, δίπλα της ή ακόμη και μέσα της, δημιουργώντας πάντα κάτι νέο.

Συναντάμε αρχιτεκτονικά μέλη κτιρίων και μνημείων σε δεύτερη χρήση, αναδεικνύοντας τη σημασία της ανακύκλωσης και τρόπους λύσεις σημαντικών προβλημάτων, ανά τους αιώνες. Παρατηρούμε κτίρια που επαναχρησιμοποιούνται, ζώντας μια «δεύτερη» ζωή, με σημάδια όμως εμφανή, που ιστορούν σπουδαία γεγονότα και διατηρούν ζωντανή τη μνήμη έως τις μέρες μας. Ανακαλύπτουμε τους τρόπους ανακύκλωσης, επανάχρησης και μεταμόρφωσης του παραδοσιακού οικισμού της πόλης μας, στα βάθη των αιώνων.

Ημερομηνίες:

Σάββατο 6 Μαΐου | 10:30-13:00
Κυριακή 7 Μαΐου | 10:30-13:00
Σάββατο 13 Μαΐου | 10:30-13:00
Κυριακή 14 Μαΐου | 10:30-13:00

Πληροφορίες:
2316009518 | kyklos@incommon.gr

Δηλώσεις ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής:

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ


    Accessibility Toolbar