Καβάλα – Φίλιπποι: σταυροδρόμι ιστοριών και πολιτισμών

Ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας. Ποιο ήταν όμως το αρχικό όνομα της πόλης; Και γιατί πήρε το όνομα Φίλιπποι; Η πόλη μετά την μάχη των Φιλίππων, όπως είναι γνωστή, έγινε μια σημαντική ρωμαϊκή αποικία. Ενώ από την πόλη πέρασε λίγο αργότερα, ο Απόστολος Παύλος ιδρύοντας την πρώτη χριστιανική κοινότητα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αποτέλεσε λοιπόν ένα από τα σημαντικότερα διοικητικά, εμπορικά και οικονομικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής. Κτήρια όπως το θέατρο, οι περίφημες Βασιλικές, το Οκτάγωνο περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Πριν την αναχώρησή μας, αξίζει μια βόλτα στην πόλη της Καβάλας με την μεγάλη ιστορία. Διαφορετικά ονόματα, μια παλιά πόλη, και σημαντικά μνημεία αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας.

ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ
Θέλεις να κλείσεις μια privé ξενάγηση μαζί μας για εσένα και την παρέα σου; Στείλε μας το ενδιαφέρον σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για όλες τις λεπτομέρειες!


    Accessibility Toolbar